Solenergirevolutionen är över oss?

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Vad är solrevolutionen? Jag hör folk prata om det varje dag, men vad är det? Är det ens på riktigt? Folk protesterar mot beroendet av kol, fraktalbrytning för naturgas, pumpning av olja för att driva våra bilar, listan fortsätter… Det var inte bara för ett år sedan som den “gröna revolutionen” solenergi var över oss. Lägg märke till att termen “Revolution” slängs runt. Gör det mer spännande. Vad sägs om “solrevolutionen”? Är det över oss?

För att uttrycka det tydligt, ja, solenergirevolutionen är över oss, men förmodligen inte på det sätt som du förväntade dig. Den ofta utropade solrevolutionen involverar solpaneler på varje hus och massiva solgårdar som sprider sig över världens stora öknar. Jag hatar att vara bärare av dåligt nytt, så mycket som alla skulle vilja kommer detta aldrig att bli verklighet.

Den första frågan är att det helt enkelt inte finns tillräckligt med hög solintensitet för att göra detta till verklighet. För att göra solenergi möjlig behöver platsen en majoritet av intensivt molnfritt solljus per dag under hela året. De flesta platser får mindre än 8 timmars direkt solljus per dag vid en viss tidpunkt under året. Utan detta direkta solljus går solpanelsekonomierna helt enkelt inte ihop, vilket är nyckeln till adoption.

Den andra frågan är inte relaterad till plats utan är något som varje plats på jorden upplever, nattetid. Ja, hälften av vår tid spenderas i mörker. Även om du kanske inte märker det, garanterar jag att dina solpaneler kommer att märka det.

Tills någon uppfinner en solpanel som fungerar i mörker är den bästa verkningsgraden som kan uppnås på ett solenergisystem femtio procent, vilket inte ens inkluderar solpanelens effektivitet i hög tonåren. Det här är som att köpa en bil som bara går halva tiden du vill att den ska. Ett hus som man bara kan bo i halva tiden.

Vårt samhälle är inte uppbyggt för att bara använda ström under dagtid. Vi behöver elektricitet på natten för att driva våra lampor, köra våra värmare och luftkonditionering, öppna garageporten, listan fortsätter… Hur lagrar vi ström för natten när solrevolutionen är i full gång? Ingen aning, det här är inte en lätt fråga att lösa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %